Την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 20:15 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση του συλλόγου μας. Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει ομιλία με τίτλο «Εισαγωγή στη δομή του σύμπαντος». Η ομιλία θα διαπραγματευτεί μερικές από τις βασικές έννοιες και μηχανισμούς που φαίνονται να εξηγούν την δομή του σύμπαντος όπως την κατανοούμε σήμερα, τη σημασία αυτών για αστρονομικές μελέτες, καθώς και ερωτήματα που ακόμα περιμένουν την απάντησή τους. Ομιλήτρια είναι η κυρία Μυρτώ Ζαχαράκη, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μέλος του Ωρίωνα.

Επίσης, μιας και ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται, θα επιχειρηθεί να γίνει παρατήρηση του πλανήτη Άρη μετά το πέρας της ομιλίας μιας και την προηγούμενη Δευτέρα ο κόκκινος πλανήτης έκανε το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη καθώς και του ζεύγους Δία-Αφροδίτης που αυτές τις ημέρες λάμπουν μαζί, με μόνο 3 μοίρες να τους χωρίζουν.

Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq
Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.