Την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 20:15 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση του συλλόγου μας. Με αφορμή την κατάλληλη χρονική στιγμή παρατήρησης των 110 αντικειμένων του καταλόγου Messier  σε ένα μόλις βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τίτλο «Μαραθώνιος Messier – ένας ουράνιος αγώνας ταχύτητας». Ο Μαραθώνιος Messier είναι μια ολονύχτια προσπάθεια παρατήρησης που ξεκίνησε από ερασιτέχνες αστρονόμους, οι οποίοι σκέφτηκαν να αναζητήσουν όλα τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο Messier μέσα σε ένα μόνο βράδυ. Το ιστορικό του μαραθώνιου, η προετοιμασία της παρατήρησης καθώς και η σειρά με την οποία γίνεται η αναζήτηση των ουράνιων αντικειμένων είναι ορισμένα από τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην ομιλία. Ο στόχος της ομιλίας είναι η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση του ακροατηρίου για την επιτυχή πραγματοποίηση ενός μαραθωνίου Messier. Ομιλητές θα είναι ο Ανδρέας Παπαλάμπρου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και η Νάντια Μπαλή Φυσικός, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του «Ωρίωνα».

Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq
Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, πως ο «Ωρίων», θα διοργανώσει Μαραθώνιο Messier πραγματοποιώντας εξόρμηση για την παρατήρηση των 110 αντικειμένων Messier σε ένα μόλις βράδυ. Η παρατήρηση θα γίνει από την περιοχή της Χαλανδρίτσας την Παρασκευή 23 Μαρτίου. Θα ενημερωθείτε στις αμέσως επόμενες μέρες με αναλυτικότερο e-mail για την συγκεκριμένη εκδήλωση.