Την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 20:15 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη  εκδήλωση του συλλόγου μας. Το πρόγραμμα της Τετάρτης θα περιλαμβάνει  ομιλία με τίτλο “Οι Άγνωστοι Ωκεανοί:  Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά τους από το διάστημα με τη χρήση δορυφόρων. Ένα επιστημονικό ταξίδι στον κόσμο της Ωκεανογραφίας στη σημερινή τεχνολογική εποχή.”

Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Παύλος Μεγαλοβασίλης, Γεωλόγος-Γεωχημικός.

Σύντομη περίληψη ομιλίας: Από τις πρώτες ωκεανογραφικές αποστολές για την εξερεύνηση των Ωκεανών έως και τις σημερινές πιο σύγχρονες μεθόδους μελέτης τους, η γνώση που αποκτήθηκε είναι μεγάλη. Όμως γνωρίσαμε τα πάντα για αυτούς; Τι συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα στους ωκεανούς του πλανήτη μας. Τι μπορεί να μετρηθεί με τη χρήση εξειδικευμένων δορυφόρων από το διάστημα;  Ποιες είναι οι σύγχρονες επιστημονικές τάσεις; Μια πραγματική γνωριμία με το ωκεάνιο επιστημονικό γίγνεσθαι στη γήινη κλίμακα.

Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq
Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.