Η επόμενη συνάντηση του συλλόγου μας θα γίνει την Τετάρτη 20/2. Θα δοθεί ομιλία με θέμα «Οι επιπτώσεις των Μετεωριτών στην επιστήμη και στην ιστορία» με εισηγητή το δρα Παύλο Μεγαλοβασίλη, Γεωλόγο – Γεωχημικό.

Περίληψη ομιλίας
Κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας, έχουμε εντυπωσιαστεί από την ύπαρξη των μετεωριτών και την σημασία τους. Όσο περνάει ο χρόνος, μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα για αυτά τα εξωγήινα αντικείμενα. Η επιστημονική μελέτη των μετεωριτών μας βοηθάει πολύ στην κατανόηση του ηλιακού συστήματος αλλά και στην επίλυση αινιγμάτων όπως η έλευση της ζωής στη γη, η μαζική εξαφάνιση ειδών, η φύση και σύσταση των αστεροειδών, ο καθορισμός των συνθηκών δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος και η αστρική σκόνη από αστέρες που έσβησαν πριν σχηματιστεί ο δικός μας Ήλιος, προσεγγίζουμε γεωχημικά, γεωπλανητικά και ιστορικά την διαρκή εμφάνιση τους καθ΄όλη τη γήινη ιστορία.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 20/2 στις 20:30. Χώρος της συνάντησης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη: http://g.co/maps/ntkdq
Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.