Αγαπητοί φίλοι του AstroVox,

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων Αστρονομίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από τις 16 Σεπτεμβρίου 2019, στη διεύθυνση https://eclass.orionas.gr/

Τα μαθήματα απευθύνονται αποκλειστικά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2020. Το Διαγωνισμό διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Στον περυσινό 24ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής Λυκείου 2019 και οι 9 πρώτοι μαθητές της τελικής κατάταξης «Ίππαρχος» ήταν μαθητές της eclass! Συνολικά οι μαθητές της eclass κατέκτησαν το 1ο, 2ο, 3ο βραβείο και 7 επαίνους στο Λύκειο, το 2ο βραβείο και 1 έπαινο στο Γυμνάσιο, το 1ο, δύο 2α, ένα 3ο βραβείο και 4 επαίνους στο Δημοτικό. Επιπλέον, οι 2 πρώτοι μαθητές της φάσης «Ίππαρχος» συμμετείχαν στο θερινό Camp της NASA στις ΗΠΑ και οι 5 πρώτοι μαθητές της φάσης «Πτολεμαίος» εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην 13η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Διαστημικής, που έγινε αρχές Αυγούστου στην Ουγγαρία και κατέκτησαν όλοι τους μετάλλιο, 2 ασημένια και 3 χάλκινα!

Στην eclass διδάσκει ο Αργύρης Δρίβας, Φυσικός MSc, καθηγητής στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», με βοηθούς, την Αγγελίνα Μπανιά, φοιτήτρια Ιατρικής, η οποία έχει κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο και εύφημη μνεία σε 2 Διεθνείς Ολυμπιάδες Αστρονομίας και Διαστημικής, τον Διονύση Γάκη, μαθητή Γ΄ Λυκείου, ο οποίος επίσης έχει κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο και εύφημη μνεία σε 2 Διεθνείς Ολυμπιάδες Αστρονομίας και Διαστημικής και την Ευτυχία Βασιλείου, φοιτήτρια Φυσικής, η οποία έχει κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο σε 1 Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Διαστημικής.

Από τον Φεβρουάριο του 2020 θα λειτουργήσει eclass και για μαθητές Δημοτικού.

Μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε για όλα τα αστρονομικά γεγονότα από το AstroVox μέσω του www.astrovox.gr αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων:
https://www.instagram.com/astrovoxgr/
https://twitter.com/astrovoxgr
https://www.facebook.com/astrovox

Πολλές ευχές για καθαρούς ουρανούς!
Ανδρέας Παπαλάμπρου
https://www.astrovox.gr/