Αγαπητοί φίλοι και αγαπητά μέλη του Ωρίωνα,

Αυτή την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, στις 21:00, θα διεξαχθεί η τελευταία για φέτος ομιλία του Ωρίωνα. Η ομιλία της βραδιάς θα έχει τίτλο «Τεχνητή ζωή» και ομιλήτρια θα είναι η φοιτήτρια βιολογίας, Ολυμπία Δρίβα.

Περίληψη ομιλίας
Τι είναι ζωή; Σε τι διαφέρει από τη μη-ζωή; Μπορεί η επιστήμη χρησιμοποιώντας μη-ζωή να δημιουργήσει ζωή; Το πεδίο της Τεχνητής Ζωής προσεγγίζει αυτό το ερώτημα μέσα από τη Χημεία, τη Βιολογία, τη Φυσική, την Επιστήμη των Υπολογιστών και τον Προγραμματισμό, ακόμη και τη Ρομποτική. Στην παρούσα ομιλία θα εξηγήσουμε τι ονομάζουν οι επιστήμονες Τεχνητή Ζωή. Θα περιηγηθούμε στους τρεις βασικούς της κλάδους, την ανάπτυξη λογισμικού (software), υλικού (hardware), και τη βιοχημική σύνθεση (wetware). Τέλος, θα συζητηθούν οι προκλήσεις και οι προοπτικές του πεδίου αλλά και πρακτικές εφαρμογές που προκύπτουν από την έρευνα πάνω σε αυτό.

Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, πως μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου από το site μας www.orionas.gr αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων:

Facebook: http://www.facebook.com/orionasgr
Twitter: http://twitter.com/orionasgr
Youtube: http://www.youtube.com/user/orionasgr

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»

https://www.orionas.gr