Η παρατηρησιακή ομάδα του Ωρίωνα θα βρεθεί το βράδυ της Κυριακής 29/12 στο γήπεδο του Βασιλικού Αχαΐας για παρατήρηση βαθύ ουρανού με τηλεσκόπια. Η μετεωρολογική πρόβλεψη υπόσχεται μια ξάστερη νύχτα. Χάρτη με κέντρο το σημείο παρατήρησης μπορείτε να βρείτε εδώ: http://goo.gl/maps/VcvIL

Η ομάδα του Ωρίωνα θα βρίσκεται στο σημείο παρατήρησης ήδη από τις 17:45. Το σημείο όπου στήνονται τα τηλεσκόπια είναι στην απέναντι μεριά του γηπέδου από την είσοδο. Στην παρατήρηση μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί, κατά προτίμηση φέρνοντας και ό,τι εξοπλισμό διαθέτει (τηλεσκόπιο, κιάλια, χάρτες, καρεκλάκι κτλ). Παρακαλούμε δώστε προσοχή στην απαραίτητη οργάνωση για μια εξόρμηση παρατήρησης βαθύ ουρανού (κυρίως στη χρήση μόνο κόκκινου φωτισμού) και στο να έρθετε πριν την έναρξη της παρατήρησης. Αν έρθετε αργότερα, παρκάρετε στην είσοδο και όχι κοντά στα τηλεσκόπια ώστε να μην ενοχλήσετε τους παρατηρητές με τα φώτα των αυτοκινήτων. Επίσης ντυθείτε καλά καθώς θα υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Για να φτάσετε στο σημείο παρατήρησης ακολουθείτε το δρόμο Πατρών-Τριπόλεως (γνωστή ως «111»). Περνάτε τη διασταύρωση για Χαλανδρίτσα και λίγο μετά, στη διασταύρωση για Βασιλικό, στρίβετε δεξιά και με κατεύθυνση 180 μοίρες μπαίνετε στον παράδρομο. Συνεχίζετε μέχρι την πρώτη μεγάλη στροφή δεξιά όπου παίρνετε την ανηφόρα που οδηγεί στο γήπεδο. Στο πίσω μέρος του γηπέδου θα βρίσκεται η ομάδα του Ωρίωνα. Παρακαλούμε μελετήστε τη διαδρομή με τη βοήθεια του παραπάνω χάρτη πριν έρθετε.

Για ερωτήματα σχετικά με την εξόρμηση αυτή μπορείτε να επικοινωνείτε με το email του συλλόγου έως και λίγο πριν την εξόρμηση.