Ο καιρός θα επιτρέψει, ύστερα από παρατεταμένη κακοκαιρία, αστρονομική εξόρμηση και η παρατηρησιακή ομάδα του Ωρίωνα θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου στο γήπεδο του Βασιλικού Αχαΐας για παρατήρηση βαθύ ουρανού. Στην παρατήρηση μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί, φέρνοντας αν θέλει και το δικό του εξοπλισμό. Για ερωτήματα σχετικά με την εξόρμηση αυτή μπορείτε να επικοινωνείτε με το email του συλλόγου έως και λίγο πριν την εξόρμηση.

Χάρτη με κέντρο το σημείο παρατήρησης μπορείτε να βρείτε εδώ: http://goo.gl/maps/VcvIL

Η ομάδα του Ωρίωνα θα βρίσκεται στο σημείο παρατήρησης από τις 20:30 έως αργά το βράδυ. Για να φτάσετε στο σημείο παρατήρησης παίρνετε το δρόμο Πατρών-Τριπόλεως (γνωστή ως «111») περνάτε τη διασταύρωση για Χαλανδρίτσα και λίγο μετά, στη διασταύρωση για Βασιλικό, στρίβετε δεξιά και με κατεύθυνση 180 μοίρες παίρνετε τον παράδρομο και συνεχίζετε μέχρι την πρώτη μεγάλη στροφή δεξιά όπου παίρνετε την ανηφόρα που οδηγεί στο γήπεδο. Στο πίσω μέρος του γηπέδου θα βρίσκεται η ομάδα του Ωρίωνα. Παρακαλούμε μελετήστε τη διαδρομή με τη βοήθεια του παραπάνω χάρτη πριν έρθετε.
Επίσης, δώστε προσοχή στο κατάλληλο ντύσιμο, καθώς τη νύχτα μπορεί να κάνει κρύο, καθώς και στην απαραίτητη οργάνωση για μια εξόρμηση παρατήρησης βαθύ ουρανού (προσοχή σε φωτισμό κτλ).