Η παρατηρησιακή ομάδα του Ωρίωνα θα διοργανώσει εξόρμηση το βράδυ του Σαββάτου 29 Μαρτίου για διεξαγωγή μαραθωνίου Messier, δηλαδή την παρατήρηση όλων των αντικειμένων Messier σε μία νύχτα κάτι που είναι εφικτό μόνο τέτοια εποχή κάθε χρόνο.

Ο χώρος παρατήρησης θα είναι το πλάτωμα του Προφήτη Ηλία στο Μίραλι, πάνω από τη Χαλανδρίτσα. Χάρτη με κέντρο το σημείο παρατήρησης μπορείτε να βρείτε εδώ: http://g.co/maps/vbk4j

Στο χώρο παρατήρησης πρέπει να είναι κανείς το αργότερο στις 18:30 ώστε να υπάρχει χρόνος προετοιμασίας για τα κρίσιμα πρώτα στάδια του μαραθωνίου. Πρέπει να τονιστεί πως στο μαραθώνιο Messier προτείνεται να έρθει ο κάθε συμμετέχοντας με εξοπλισμό (τηλεσκόπιο ή κιάλια) καθώς δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για παρατήρηση από πολλά άτομα στο ίδιο τηλεσκόπιο.

Αναλυτικές πληροφορίες και υλικό προετοιμασίας για το μαραθώνιο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19778

Παρακαλούμε να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις απαραίτητες προμήθειες για ενδεχόμενη ολονύχτια παραμονή για όποιον το επιθυμεί.

Για να φτάσετε στο σημείο παρατήρησης παίρνετε το δρόμο Πατρών-Τριπόλεως (γνωστή ως «111») στρίβετε στη διασταύρωση για Χαλανδρίτσα, περνάτε το χωριό της Χαλανδρίτσας και λίγο έξω από το χωριό στρίβετε αριστερά προς Ρακίτα. Μετά από περίπου δυο χιλιόμετρα θα βρείτε στα δεξιά του δρόμου μέσω χωματόδρομου το σημείο παρατήρησης στο πλάτωμα του προφήτη Ηλία Μιραλίου που δείχνει ο παραπάνω χάρτης. Παρακαλούμε μελετήστε τη διαδρομή με τη βοήθεια του παραπάνω χάρτη πριν έρθετε.

Για ερωτήματα σχετικά με την εξόρμηση αυτή μπορείτε να επικοινωνείτε με το email του συλλόγου και θα λάβετε απαντήσεις έως και λίγο πριν την εξόρμηση.