Η επόμενη συνάντηση του συλλόγου μας θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 20:30. Θα δοθεί ομιλία με θέμα «Μαραθώνιος Messier – Ένας ουράνιος αγώνας ταχύτητας» από την κ. Νάντια Μπαλή, φυσικό και γραμματέα του Ωρίωνα. Η ομιλία αποτελεί ταυτόχρονα και προετοιμασία για την επερχόμενη εξόρμηση-μαραθώνιο το σαββατοκύριακο.

Περίληψη ομιλίας
Ο Μαραθώνιος Messier είναι μια ολονύχτια προσπάθεια παρατήρησης που ξεκίνησε από ερασιτέχνες αστρονόμους.  Σκοπός του είναι η παρατήρηση όλων των αντικειμένων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο Messier μέσα σε ένα μόνο βράδυ, μια προσπάθεια που είναι δυνατή μόνο κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Τα αντικείμενα Messier, το ιστορικό του μαραθώνιου, η προετοιμασία της παρατήρησης καθώς και η σειρά με την οποία γίνεται η αναζήτηση των ουράνιων αντικειμένων είναι ορισμένα από τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην ομιλία. Ο στόχος της ομιλίας είναι η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση του ακροατηρίου για την επιτυχή πραγματοποίηση ενός μαραθωνίου Messier.

Χώρος της συνάντησης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη: http://g.co/maps/ntkdq
Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.
Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.