Η επόμενη συνάντηση του Ωρίωνα θα γίνει αυτή την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 20:30. Το θέμα της βραδιάς θα είναι «Η πρώτη επαφή». Θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ και θα διεξαχθεί συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις στην ανθρωπότητα από μια πιθανή πρώτη επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό, ένα θέμα που έχει επανειλημμένα εμπνεύσει λογοτεχνία και κινηματογράφο επιστημονικής φαντασίας. Είναι η ανθρωπότητα έτοιμη για ένα τέτοιο βήμα; Είναι κάτι που πρέπει να επιδιώξουμε; Θα έχει θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις; Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόσμος δε θα είναι πια ο ίδιος.

Απάντηση λοιπόν σε όλα αυτά τα ερωτήματα την Τετάρτη στις 20:30 στο Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq
Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.