Οι ολικές εκλείψεις ηλίου είναι από τα σπανιότερα και ταυτόχρονα ομορφότερα αστρονομικά φαινόμενα. Σας καλούμε να νιώσετε και εσείς ένα κομμάτι από την ομορφιά του φαινομένου και τη συγκίνηση που προκαλεί στους ανθρώπους μέσα από την παρουσίαση που θα κάνει ο αστροφωτογράφος Αντώνης Φαρμακόπουλος την Τετάρτη 28/11 στις 20:15. Η παρουσίαση αφορά την ολική έκλειψη ηλίου που έγινε στην Αυστραλία πριν δύο εβδομάδες. Στην παρουσίαση θα προβληθεί δημόσια για πρώτη φορά πλούσιο και συγκλονιστικό φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από την εξόρμηση της ελληνικής αποστολής για την καταγραφή της έκλειψης στη μακρινή Αυστραλία.

Η ομιλία θα γίνει την Τετάρτη 28/11 στις 20:15. Χώρος της συνάντησης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη: http://g.co/maps/ntkdq

Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.