Η επόμενη εκδήλωση του Ωρίωνα θα γίνει αυτή την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 21:00. Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει ομιλία με τίτλο «Ζωή σε ακραία περιβάλλοντα». Ομιλήτρια θα είναι η κ. Σεμίνα Μίχα, φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας και μέλος του Ωρίωνα.

Η πλειοψηφία των οργανισμών στον πλανήτη Γη ζει σε ήπιες συνθήκες όμως υπάρχουν και οργανισμοί που ζουν στα άκρα του φάσματος των περιβαλλοντικών συνθηκών. Στην ομιλία θα γίνει μια περιγραφή των πιο περίεργων περιπτώσεων όπως οργανισμών που αντέχουν θερμοκρασίες μόλις ένα βαθμό πάνω από το απόλυτο μηδέν, οργανισμών που δε χρειάζονται οξυγόνο ή που τρέφονται με υλικά που δε θα τα θεωρούσαμε τροφές όπως μέταλλο και πλαστικό. Με δεδομένη την ύπαρξη οργανισμών που τα αντέχουν όλα αυτά, μήπως οι ίδιοι οργανισμοί μπορούν να επιβιώσουν και στο κενό του διαστήματος ή σε άλλους πλανήτες;

Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.