Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου και ώρα 20:15 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση του συλλόγου μας. Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει ομιλία για τον πλανήτη Άρη, με αφορμή την επερχόμενη αντίθεση του πλανήτη στις αρχές Μαρτίου. Ο Άρης, ένας δύσκολος πλανήτης στην παρατήρηση και στη φωτογράφιση, γίνεται προσιτός στους παρατηρητές κατά τα κοντινά περάσματά του από τη Γη, όπως τώρα. Στην ομιλία θα αναλυθεί το πώς και πότε μπορείτε να παρατηρήσετε ή να φωτογραφίσετε τον Άρη το επόμενο διάστημα ενώ θα γίνει και ενημέρωση για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν την εξερεύνηση του κόκκινου πλανήτη. Ομιλητής θα είναι ο κ. Ανδρέας Παπαλάμπρου, αντιπρόεδρος του Ωρίωνα.

Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq

Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.