Αγαπητά μέλη και αγαπητοί φίλοι του Ωρίωνα,

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά! Ευχόμαστε ο καινούριος χρόνος να σας φέρει υγεία, ευημερία και πολλές αστρονομικές δράσεις!

Την Τετάρτη 13/01/2010 στις 20:15 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Ωρίωνα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:


1.
Ομιλία με τίτλο “Η έκλειψη Ηλίου της 15ης Ιανουαρίου 2010”, διάρκειας 20 λεπτών. Θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη εισαγωγή για το φαινόμενο των εκλείψεων, θα δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την έκλειψη της 15ης Ιανουαρίου η οποία θα είναι ορατή από την Ελλάδα ως μερική έκλειψη καθώς και συμβουλές για την επιτυχή παρατήρηση και καταγραφή του φαινομένου.

Ομιλητής: Αντωνόπουλος Παναγιώτης, μέλος Ωρίωνα.

2. Θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου. Σας περιμένουμε όλους!

Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών, όπισθεν της πρυτανείας.

Ακολουθεί συνοπτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ιανουαρίου:

Τετάρτη 20/01/2010:

1. Ομιλία με τίτλο: “Παρατήρηση του πλανήτη Άρη και αρχές πλανητικής παρατήρησης” με αφορμή την αντίθεση του Άρη που έχουμε στα τέλη Ιανουαρίου. Η ομιλία θα κάνει μια εισαγωγή στις μεθόδους πλανητικής παρατήρησης και ειδικότερα για τον πλανήτη Άρη η αποτελεσματική παρατήρηση του οποίου είναι δυνατή μόνο κοντά στις αντιθέσεις του.

Ομιλητής: Παπαλάμπρου Ανδρέας, μέλος Ωρίωνα.

2. Θα ακολουθήσει Συνάντηση Μελών.

Τετάρτη 27/01/2010:

Ομιλία με θέμα: “ Δυναμικά Συστήματα & Χάος: Η επίδραση των αρχικών συνθηκών στην επίλυση Δυναμικών συστημάτων”.

Ομιλήτρια: Ζαφειροπούλου Φιλαρέτη, μέλος Ωρίωνα.

Επιπλέον, την Παρασκευή 15/01/2010, σε περίπτωση καλού καιρού θα υπάρξει συνεννόηση για αστροπαρατήρηση. Θα κανονιστεί ο τόπος και ο χρόνος της παρατήρησης από κοντά την Τετάρτη 13/01 και θα σταλεί επίσημη ανακοίνωση σε όλα τα μέλη και σ’όλους τους φίλους του “Ωρίωνα”.

Με τιμή,

Το Δ.Σ.

www.orionas.gr