Η επόμενη εκδήλωση του συλλόγου μας θα γίνει την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 20:30 και θα έχει ως θέμα τους κομήτες. Ο πρώτος από τους δύο μεγάλους κομήτες που αναμέναμε το 2013, με το όνομα C/2011 L4 Pan-STARRS, πέρασε το περιήλιό του, στις 10 Μαρτίου. Ο κομήτης Pan-Starrs έχει αποκτήσει ικανή λαμπρότητα για να φανεί εύκολα στο δυτικό ουρανό. Στην εκδήλωση θα δοθούν τα τελευταία στοιχεία για τον κομήτη καθώς και οδηγίες για την εύρεση και φωτογράφισή του. Επίσης, θα γίνει μια σχετικά προβολή ντοκιμαντέρ και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όσοι δεν έρθουν στη συνάντηση, μπορούν να πάρουν σχετικές πληροφορίες για την παρατήρηση και εύρεση του κομήτη στο forum του AstroVox:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17872

Χώρος της συνάντησης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη: http://g.co/maps/ntkdq
Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.
Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.