Συνεχίζονται οι «Ημέρες Ορθολογισμού» την  Τετάρτη 14 Μαΐου στις 19:00 με δύο ομιλίες.

Στην πρώτη ομιλία με τίτλο «Πώς μας έφτιαξε η Γη» ο Θεόφιλος Στεργίου ερευνά αν η επιστήμη έχει, με τη Θεωρία της Εξέλιξης, απάντηση και εξήγηση για την παρουσία της ασύλληπτης πολυπλοκότητας και ποικιλότητας της ζωής στη γη, ή αν οι απαντήσεις είναι απλώς “θεωρίες”.

Στη δεύτερη ομιλία με τίτλο «Αστρονομικές δοξασίες» ο Ανδρέας Παπαλάμπρου θα επιχειρήσει να ρίξει μια ορθολογιστική ματιά στις παράξενες δοξασίες σε αστρονομία και διάστημα προτείνοντας τρόπους ώστε το κοινό να ελέγχει την εγκυρότητα των πληροφοριών που λαμβάνει.

Η δεύτερη αυτή  βραδιά θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Ι-10 του συνεδριακού κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι «Ημέρες Ορθολογισμού» έχουν ως στόχο να δώσουν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα με ορθολογικό και επιστημονικό τρόπο, φωτίζοντας ζητήματα όπου η κοινωνία παραμένει στο σκοτάδι παρά τη σχετική πρόοδο και τις απαντήσεις που έχει κατακτήσει η επιστήμη. Στα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο περιλαμβάνονται η Βιολογία και η Αστρονομία απαντώντας σε σημαντικά ζητήματα για τη γέννηση και εξέλιξη της ζωής, την ύπαρξη ζωής στο σύμπαν, τις ψευδείς, αλλά δυστυχώς εξαιρετικά διαδεδομένες, δοξασίες για το σύμπαν και την επίδρασή του στη ζωή μας όπως η αστρολογία και διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.

Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν τις «Ημέρες Ορθολογισμού» θα δοθεί σχετικό πιστοποιητικό από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων την τελευταία ημέρα (28/5).

Η συμμετοχή στις «Ημέρες Ορθολογισμού» είναι ανοιχτή και ελεύθερη για όλο το κοινό.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και στο Facebook event εδώ: https://www.facebook.com/events/624957590915559/