Συνεχίζονται οι αστρονομικές διαλέξεις του Οκτωβρίου που θα κάνουν μια ολοκληρωμένη εισαγωγή σε διάφορες πτυχές της αστρονομίας. Η επόμενη συνάντηση είναι την Τετάρτη 10/10 με θέμα «Βασικές αστρονομικές έννοιες» και εισηγητή  τον κ. Θεόφιλο Στεργίου, ιατρό-ψυχίατρο, μέλος του Δ.Σ. του Ωρίωνα. Η διάλεξη θα παρουσιάσει κάποιες βασικές αλλά σημαντικές αστρονομικές έννοιες όπως οι κινήσεις των σωμάτων, οι ουράνιες συντεταγμένες, ονομασίες των αντικειμένων, μετρήσεις αποστάσεων, καταλόγους αντικειμένων καθώς και βασική ουρανογραφία.

Όλες οι διαλέξεις αρχίζουν στις 20:30 και χώρος διεξαγωγής είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq
Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες  για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.