Ολοκληρώνεται η σειρά σεμιναρίων του Ωρίωνα αυτή την Τετάρτη 22/5 στις 19:00 με θέμα της βραδιάς την αστροφωτογραφία. Η ομιλία αυτής της Τετάρτης θα έχει τίτλο «Η ζωή ενός αστροφωτογράφου: Προετοιμασία, λήψη και επεξεργασία αστροφωτογραφίας» και εισηγητές δύο από τους πλέον καταξιωμένους αστροφωτογράφους της χώρας μας, τον Άγγελο Κεχαγιά και το Βαγγέλη Σουγλάκο.

Η ζωή ενός αστροφωτογράφου είναι γεμάτη ενθουσιασμό αλλά και μια συνεχής επιβεβαίωση του νόμου του Murphy πως «αν είναι κάτι να πάει στραβά στα 1000+ μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα πάει…». Η παρουσίαση κάνει μια αναφορά στα είδη της αστροφωτογράφισης, στους τύπους του εξοπλισμού, στις καιρικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν και επηρεάζουν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα και στο τέλος εστιάζει στην φωτογράφιση του βαθύ ουρανού. Αναλύονται οι τεχνικές λήψεις και επεξεργασίας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, μια ολοκληρωμένη φωτογραφία βαθύ ουρανού. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ευτράπελα που έχουν συμβεί κατά την ενασχόληση με την περιπετειώδη αστροφωτογραφία αλλά και σε όλες τις καλές στιγμές που περνάει κάποιος όταν υπάρχει καλή παρέα και αγάπη για την αστρονομία

Σας περιμένουμε όλους αυτή την Τετάρτη 22/5 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Ι-10 στο ισόγειο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.