Την Τετάρτη 25 Απριλίου και ώρα 20:15 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη  εκδήλωση του συλλόγου μας. Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει ομιλία με τίτλο “Ανιχνευτές Σωματιδίων – Αποκαλύπτοντας το παρελθόν και το μέλλον του σύμπαντος”. Ομιλήτρια θα είναι η κ. Νάντια Μπαλή, φυσικός και γραμματέας του Ωρίωνα.

Περίληψη ομιλίας: Οι ανιχνευτές σωματιδίων αποκαλύπτουν το μέλλον και το παρελθόν της ιστορίας του σύμπαντος. Ξεδιπλώνουν το κουβάρι της γέννησης του σύμπαντος, καθώς αποτελούν τα μάτια της επιστήμης εκεί όπου ο άνθρωπος δεν μπορεί να δει και να αντιληφθεί την ύλη. Η συμβολή τους στην έρευνα είναι τεράστιας σημασίας καθώς πολλές φορές οδήγησαν είτε στην ανατροπή είτε στην ενίσχυση προϋπαρχουσών θεωριών. Όλο το φυσικό οικοδόμημα στηρίζεται πάνω στις πειραματικές αυτές διατάξεις και από αυτές κρίνεται το μέλλον της φυσικής πραγματικότητας. Cern της Ευρώπης, Super-Kamiokande της Ιαπωνίας, Daya Bay της Κίνας, Fermilab της Αμερικής – τι πειράματα γίνονται και πως διαμορφώνεται η σύγχρονη πραγματικότητα.

Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq
Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.