Την Τετάρτη 10/03/2010 στις 20:15 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του συλλόγου. Ακολουθεί περίληψη του προγράμματος:

Ομιλία με θέμα: “Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ”.

Ομιλητής: Νάσερ Αϊιάς, τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Ωρίωνα.

Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών, όπισθεν της πρυτανείας.

Σας ενημερώνουμε ακόμη, για τις εξής ειδήσεις:

4η  Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων:

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας “Ωρίων” σας προσκαλεί στην 4η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων που θα διεξαχθεί στον Πάρνωνα από 9 έως 11 Ιουλίου 2010 και θα συνδιοργανωθεί με την Αστρονομική Ένωση Σπάρτης “Διός Κούροι”. Το website της εξόρμησης είναι έτοιμο και μπορείτε να ενημερωθείτε για την εξόρμηση καθώς και να δηλώσετε συμμετοχή:

http://www.astroexormisi2010.gr/

Καταγραφή της φωτορύπανσης μέσω του Globe At Night:

Από 3 έως 16 Μαρτίου θα διαρκέσει για το 2010 η καταγραφή της φωτορύπανσης μέσω του Globe at Night. Η καταγραφή είναι ιδιαίτερα εύκολη και ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει ανεξαρτήτως επιπέδου γνώσεων και ηλικίας. Αναλυτικό φυλλάδιο οδηγιών στα ελληνικά και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο:

http://www.darksky.gr/

Μαραθώνιος Messier 2010:

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 13/03/2010 θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση με σκοπό την παρατήρηση και των 110 αντικειμένων Messier, ο Μαραθώνιος Messier. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της νύχτας ο παρατηρητής θα πρέπει να προλάβει να δει και τα 110 αντικείμενα που είναι καταγεγραμμένα στους καταλόγους Messier, εξού και ο χαρακτηρισμός Μαραθώνιος. Θα λάβετε καινούριο μήνυμα με αναλυτικές οδηγίες για το ραντεβού για αναχώρηση σε μερικές ημέρες.

Έντυπο- τεύχος 14 Μάρτιος:

Το έντυπο του Μαρτίου μπορείτε να το διαβάσετε ανατρέχοντας στο:
https://www.orionas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=85