Το σημαντικότερο αστρονομικό γεγονός του καλοκαιριού είναι η 7η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 5-6-7 Ιουλίου 2013 στο όρος Γράμμος του νομού Καστοριάς. Πολλά μέλη του Ωρίωνα θα συμμετάσχουν στην εξόρμηση που πέρα από την αστρονομική παρατήρηση στο σκοτεινό ουρανό θα περιλαμβάνει πλήθος άλλων αστρονομικών εκδηλώσεων. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά από το επίσημο site της εξόρμησης:

http://astroexormisi2013.yolasite.com/

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμμετέχοντες της περιοχής μας, ο σύλλογός μας θα μισθώσει λεωφορείο για τη μετάβαση στην εκδρομή. Τα πλεονεκτήματα αυτού του τρόπου μετακίνησης  για τους συμμετέχοντες στην εκδρομή θα είναι πολλαπλά καθώς θα είναι αρκετά φθηνότερα από τη συμβατική συγκοινωνία αλλά και πολύ πιο άνετα καθώς η μετακίνηση με τη συγκοινωνία θα απαιτούσε την αλλαγή τριών λεωφορείων. Επιπλέον, θα είναι εύκολη και η μεταφορά κατασκηνωτικού ή παρατηρησιακού εξοπλισμού.

Η σχεδιαζόμενη εκδρομή θα περιλαμβάνει τη μετάβαση και επιστροφή στο χώρο της εξόρμησης χωρίς άλλες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια παραμονής. Η αναχώρηση από Πάτρα θα γίνει το πρωινό της Παρασκευής 5 Ιουλίου και η αναχώρηση από την εξόρμηση το πρωινό της Δευτέρας 8 Ιουλίου.
Καθώς το ενδιαφέρον αναμένεται υψηλό, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για την κράτηση των θέσεων στο λεωφορείο. Προκειμένου να γίνει κράτηση θέσης απαιτείται μια προκαταβολή 20 ευρώ. Η προκαταβολή θα επιστρέφεται εφόσον κάποιος ακυρώσει τη συμμετοχή του έως και τις 25 Ιουνίου.  Το τελικό κόστος της μετακίνησης θα προκύψει από τον τελικό αριθμό συμμετεχόντων και το μέγεθος του λεωφορείου που θα μισθωθεί και μπορεί να κυμανθεί από 30 ευρώ έως και λίγο παραπάνω από 40 ευρώ. Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει στις 5 Ιουλίου, ημέρα αναχώρησης.

Προκειμένου να κλείσετε θέση στην εκδρομή και να λάβετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο συνοδό της εκδρομής κ. Βασίλη Αρμάο στο τηλέφωνο 6980270323 ή να γράφετε στο mail του συλλόγου astronomy@orionas.gr