Αυτή την εβδομάδα συμπληρώνονται 78 χρόνια από τη γέννηση του Carl Sagan. Ο Carl Sagan ήταν ένας σπουδαίος αστροφυσικός και οραματιστής με σημαντικό επιστημονικό και εκλαϊκευτικό έργο. Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην προώθηση της επιστημονικής μεθόδου, την εκλαΐκευση της επιστήμης μέσω των βιβλίων και της τηλεοπτικής σειράς Cosmos αλλά και στην έρευνα της αστροβιολογίας μιας και ήταν από του πρωτοπόρους στην επιστημονική μελέτη και αναζήτηση εξωγήινης ζωής σε άλλους πλανήτες, εμπνέοντας μια νέα γενιά επιστημόνων να ασχοληθεί με τις επιστήμες του διαστήματος.

Η επόμενη συνάντηση του Ωρίωνα θα είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο αυτό επιστήμονα. Θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση και συζήτηση για τη ζωή και το έργο του Carl Sagan ενώ θα ακολουθήσει προβολή ενός επεισοδίου της σειράς Cosmos. Η σειρά Cosmos γυρίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και συγγράφτηκε από τον Sagan ο οποίος είναι και ο αφηγητής. Η σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία και προβλήθηκε σε δεκάδες χώρες ενώ αποτέλεσε και αφορμή για πολλούς ώστε να ασχοληθούν με την αστρονομία. Μετά την προβολή θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε την εξέλιξη της επιστήμης στα σχεδόν 35 χρόνια που μεσολάβησαν από το γύρισμα της σειράς αλλά και το κατά πόσο οι τότε προβλέψεις του Sagan επαληθεύτηκαν.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 7/11 στις 20:15. Χώρος της συνάντησης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη: http://g.co/maps/ntkdq

Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.