Αυτή την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, στις 21:00 θα διεξαχθεί η επόμενη εκδήλωση του Ωρίωνα. Η ομιλία της βραδιάς θα έχει τίτλο «Για την επιστημονική αλήθεια» και ομιλητής θα είναι ο κ. Ευτύχης Παπαδοπετράκης, αφυπηρετήσας Πανεπιστημιακός στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Περίληψη ομιλίας
Η έννοια της επιστημονικής αλήθειας δεν μπορεί να διερευνηθεί, να μελετηθεί, ανεξάρτητα από το επιστημονικό γίγνεσθαι. Ανεξάρτητα από την ιστορία της, μια ιστορία 2500 χρόνων. Με βάση λοιπόν τα δεδομένα που η επιστημονική έρευνα πάνω στο προηγούμενο υλικό έχει φέρει, μέχρι στιγμής, στο φως, ισχυριζόμαστε ότι μπορούμε να διακρίνουμε τρία στάδια στην ιστορία της επιστήμης: Ένα προεπιστημονικό εμπειρικό, το στάδιο του ραγδαίου ποιοτικού μετασχηματισμού του συνόλου των γνώσεων αυτών και το στάδιο της σχετικά αυτοτελούς ανάπτυξης της επιστήμης.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/195140684402018/

Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, πως μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου από το site μας www.orionas.gr αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων:

Facebook: http://www.facebook.com/orionasgr
Twitter: http://twitter.com/orionasgr
Youtube: http://www.youtube.com/user/orionasgr

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»
http://www.orionas.gr