Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 20:15 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:
“ΥΔΡΟΓΟΝΟΔΥΟΟΞΥΓΟΝΟ : Παράξενες ιδιότητες και Κοσμοχημεία”.

Ακολουθεί σύντομη περίληψη της ομιλίας:
Μια φαινομενικά απλή ένωση αλλά απίστευτα μυστηριώδης στην πραγματική της διάσταση. Μοναδικές ιδιότητες και απίστευτες «συμπτώσεις». Από πού ήρθε το νερό στη Γη; Ποιες θεωρίες θεωρούνται οι πιο πιθανές για την προέλευση του; Υπάρχει νερό στο σύμπαν; Ποιοί πλανήτες έχουν νερό και πόσο νερό έχουν τα άστρα; Ένα ταξίδι στο κοσμοχημικό ρόλο του ύδατος και στον καταπληκτικό κόσμο των ιδιοτήτων του.

Ομιλητής: Δρ. Μεγαλοβασίλης Παύλος, Γεωλόγος Γεωχημικός MSc.

Μετά το πέρας της ομιλίας θα προβληθεί μια διεθνούς κύρους ταινία της Ρωσικής Ακαδημίας με τίτλο: “WATER, The great mystery”, με ελληνικούς υπότιτλους διάρκειας 1 ώρας.

Θα θέλαμε επίσης να σας υπενθυμίσουμε πως την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου θα συγκαλέσουμε τακτική Γενική Συνέλευση προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές του συλλόγου.  Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει είτε ως υποψήφιος είτε ως μέλος του σύλλογου μπορεί να συμβουλευτεί το καταστατικό, ενώ θα σταλεί αναλυτικότερη ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα.

Χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι το κτίριο Β (κτίριο Η/Υ), όπισθεν της πρυτανείας, στο δεύτερο όροφο στην αίθουσα «εργαστήριο αστρονομίας».