Την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 20:15 είναι η επόμενη εκδήλωση του συλλόγου μας. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Μαραθώνιος Messier ένας Ουράνιος Αγώνας Ταχύτητας», όπου θα χωριστεί σε δυο επιμέρους ενότητες. Στην πρώτη ενότητα ομιλητής θα είναι ο κ.Βασίλης Ζαφειρόπουλος, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Φυσικής και πρόεδρος του συλλόγου μας, όπου θα αφηγηθεί την ιστορία του Μαραθωνίου Messier, θα παρουσιάσει ανά κατηγορίες τα αντικείμενα Messier και θα περιγράψει συνοπτικά τη σημασία αυτού του καταλόγου για την αστρονομία. Στη δεύτερη ενότητα θα γίνει λόγος για την προετοιμασία, τις δυσκολίες και τον προγραμματισμό που χρειάζεται μια εξόρμηση με σκοπό την παρατήρηση και των 110 αντικειμένων Messier μέσα σε μια νύχτα, με ομιλήτρια την Μπαλή Νάντια φοιτήτρια του τμήματος Φυσικής και γραμματέας του “Ωρίωνα”.

Μετά το πέρας της ομιλίας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μελών, καθώς είναι απαραίτητο να συζητηθούν κάποια οικονομικά θέματα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης του Μαΐου.

Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών, όπισθεν της πρυτανείας.