Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 20:15 είναι η επόμενη εκδήλωση του συλλόγου μας. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Τετάρτης θα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα: «Η συνεισφορά των δορυφόρων στην βελτίωση της ανθρώπινης ζωής – και της ζωής του πλανήτη γενικότερα», με ομιλήτρια τη Μυρτώ Ζάχαρακη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό με κύρια ενασχόληση τις δορυφορικές εφαρμογές και μέλος του συλλόγου μας. Η ομιλία καταρχήν, θα πραγματευτεί βασικές δορυφορικές εφαρμογές και εν συνεχεία, θα παρουσιαστούν πιο πρόσφατες μελέτες, τεχνολογίες και προγράμματα, που σχετίζονται με την επίλυση βασικών προβλημάτων, όπως αυτά έχουν σχέση κυρίως με περιβαλλοντολογικά φαινόμενα και κατ’ επέκταση με την υγεία και την ευπορία των κατοίκων των διάφορων περιοχών.

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συνάντηση μελών με βασικά θέματα: – διοργάνωση εκδήλωσης για τον εορτασμό των 10 χρόνων του «Ωρίωνα», το Μάιο 2011 και – δρομολόγηση για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για τον παγκόσμιο μήνα αστρονομίας τον Απρίλιο 2011.

Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών, όπισθεν της πρυτανείας.