Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς αρχίζουν και πάλι οι εβδομαδιαίες συναντήσεις του Ωρίωνα κάθε Τετάρτη. Η έναρξη της νέας σαιζόν θα γίνει αυτή την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, στις 20:15. Θα γίνει μια σύντομη ανασκόπηση του καλοκαιριού που πέρασε καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Υπάρχει πραγματικά ο χρόνος;» που πραγματεύεται την υπόσταση του χρόνου και τη σύνδεσή του με το χώρο ως ενιαίος χωροχρόνος.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, πως τις πέντε Τετάρτες του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη εισαγωγή σε διάφορες πτυχές της αστρονομίας με πέντε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες  διαλέξεις. Το συνοπτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
3/10: Δημιουργία και εξέλιξη του σύμπαντος
10/10: Βασικές αστρονομικές έννοιες
17/10: Το ηλιακό σύστημα
24/10: Αστρονομικός Εξοπλισμός
31/10: Αστρονομική Παρατήρηση

Αναλυτικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν δίνουμε ραντεβού στην εναρκτήρια συνάντηση της Τετάρτης 26/9 που θα αρχίσει στις 20:15. Χώρος της συνάντησης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq
Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.