Η νέα χρονιά του “Ωρίωνα” ξεκινάει την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 20:15. Το πρόγραμμα αυτής της Τετάρτης θα περιλαμβάνει ομιλία περί των πεπραγμένων του “Ωρίωνα” το καλοκαίρι και αναλυτικά τα νέα και τα αποτελέσματα από το 7ο πανελλήνιο συνέδριο ερασιτεχνικής αστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από 7 έως 9 Οκτωβρίου. Τα σημαντικότερα νέα της διοργάνωσης για εμάς αφορούν την ανάληψη, εκ νέου, της διοργάνωσης της πανελλήνιας εξόρμησης ερασιτεχνών αστρονόμων το 2012 σε συνεργασία, και πάλι, με τους “Διόσκουρους” από τη Σπάρτη. Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών, όπισθεν της πρυτανείας.

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Οκτωβρίου είναι το ακόλουθο:

19/10 Ομιλία με τίτλο: “Αστρονομία-Μαθηματικά-Τεχνολογία. Από την αρμονία των σφαιρών και το μονόχορδο των Πυθαγορείων, στην υδραυλική του Κτησίδου”, Παπαδοπετράκης Ευτύχιος, Λέκτορας του Παν.Πατρών του τμήματος Μαθηματικών.

26/10 Ομιλία με τίτλο: “Κοσμολογικά αξιώματα και υπερφώτεινες ταχύτητες”, Ζαφειρόπουλος Βασίλειος, Επίκουρος Καθηγητής του Παν.Πατρών του τμήματος Φυσικής