Διπλή παρατήρηση της δεύτερης Πανσελήνου του Ιουλίου (γνωστής ως “μπλε φεγγάρι”) από τον Ωρίωνα αυτή την Παρασκευή:

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου έχουμε Πανσέληνο και ο «Ωρίων» θα βρίσκεται σε δύο διαφορετικά σημεία με τηλεσκόπια από τις 21:30 για παρατήρηση του φεγγαριού, του πλανήτη Κρόνου και άλλων αντικειμένων.

-Στο Μίραλι έξω από τη Χαλανδρίτσα στην εκδήλωση «Τα τραγούδια της παρέας με το φως του φεγγαριού» που θα λάβει χώρα στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία Μιραλίου.

-Στο Mare Mare στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για τη δεύτερη πανσέληνο μέσα στον Ιούλιο και κατά πάσα πιθανότητα θα πέσει το μάτι σας σε διάφορα site που θα αναφέρουν το “μπλε” φεγγάρι του φετινού καλοκαιριού! Φυσικά, το φεγγάρι δε θα φαίνεται μπλε όπως ίσως φανταστούν μερικοί όταν πρωτοακούν την έκφραση, απλά είναι μετάφραση του όρου “Blue moon” που αναφέρεται σε μια σπάνια Πανσέληνο. Τα περισσότερα έτη έχουν 12 Πανσελήνους ωστόσο καθώς το έτος είναι μεγαλύτερο κατά 11 μέρες από τους 12 σεληνιακούς μήνες μαζί, κάθε 2 ή 3 χρόνια θα έχουμε 13 Πανσελήνους σε ένα έτος και αναγκαστικά δύο από αυτές θα πέσουν στον ίδιο μήνα. Η σύγχρονη δημοφιλής εκδοχή αναφέρει ότι “μπλε φεγγάρι” αποκαλείται η δεύτερη Πανσέληνος στον ίδιο μήνα και με αυτή την έννοια η Πανσέληνος της 31ης Ιουλίου θα είναι τέτοια.
Οι παρατηρήσεις αρχίζουν στις 21:30 και είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό.