Ο «Ωρίων» αρχίζει και πάλι τις τακτικές εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο, σε νέο χώρο! Εφεξής, ο χώρος των ομιλιών θα είναι το Αμφιθέατρο Α11 στο Τμήμα Φυσικής.

Σας προσκαλούμε αυτή την Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 20:00 σε βραδιά με τίτλο «Γιατί ο ουρανός είναι σκοτεινός;» και ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Ν. Γουργουλιάτο, Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Περίληψη ομιλίας:
Ρωτώντας μια φαινομενικά αθώα και απλή ερώτηση θα προσπαθήσουμε να καταδυθούμε σε θεμελιώδη ερωτήματα που αφορούν το Σύμπαν, το περιεχόμενό του, τη δομή και την εξέλιξή του σε μεγάλη κλίμακα. Ο νυχτερινός ουρανός μπορεί να είναι σκοτεινός, αλλά μια διάχυτη ακτινοβολία που προέρχεται από όλες τις διευθύνσεις και λάμπει στις συχνότητες των μικροκυμάτων, αποτελεί το πρώτο φως που κατάφερε να διασχίσει το Σύμπαν μετά τη μεγάλη έκρηξη και συνεχίζει το ταξίδι του ακόμη και σήμερα. Οι πληροφορίες που έχουμε αντλήσει από αυτή την ακτινοβολία καθώς και από άλλες παρατηρήσεις έχουν αποκαλύψει πολλά στοιχεία για τη φύση του Σύμπαντος. Η νέα γνώση όμως, έχει γεννήσει καινούργια ερωτήματα που σχετίζονται με το περιεχόμενο του Σύμπαντος. Η ύλη που παρατηρούμε και της οποίας της φύση γνωρίζουμε, δεν αποτελεί παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό του περιεχομένου του Σύμπαντος το οποίο είναι πιθανόν να κυριαρχείται από την σκοτεινή ύλη και ενέργεια.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/225856653140002/

Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο Α11 που βρίσκεται στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Για να φτάσετε στο parking του Τμήματος Φυσικής, παίρνετε την έξοδο του μεσαίου (δεύτερου) κυκλικού κόμβου στη Λεωφόρο Ιπποκράτους στο Πανεπιστήμιο. Το αμφιθέατρο Α11 βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση (δείτε τη συνημμένη εικόνα). Το στίγμα του parking του Φυσικού είναι το εξής: https://goo.gl/maps/bSFAwqkfhzBVHhb96

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.