Αγαπητοί φίλοι και αγαπητά μέλη του Ωρίωνα,

Αυτή την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, στις 21:00 συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών του «Ωρίωνα». Η ομιλία της βραδιάς θα έχει τίτλο «Το Φως του Σύμπαντος» και ομιλητή τον Γιώργο Δημόπουλο, φυσικό και μέλος του Ωρίωνα.
Περίληψη ομιλίας

Γιατί υπάρχει το φως; Γιατί τα σώματα ακτινοβολούν και πότε; Τι κοινό έχει μία λάμπα με έναν αστέρα; Γιατί λάμπουν οι υπερκαινοφανείς; Ερωτήσεις όπως οι παραπάνω θέτουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε ώστε να καταλάβουμε τους φυσικούς μηχανισμούς που δημιουργούν το φως γύρω μας σε όλο του το φάσμα. Από τα σύννεφα αερίων, στους αστέρες και από εκεί στους πίδακες και τις κορώνες των κέντρων των γαλαξιών μία συνεχής προσπάθεια της φύσης να φωτίσει το σκοτεινό και άδειο Σύμπαν. Διαφορετικά είδη ακτινοβολίας θα μας απασχολήσουν όπως η θερμική, η ακτινοβολία πέδης κ.α. και θα προσπαθήσουμε με απλό τρόπο να δούμε το αποτύπωμα καθεμιάς στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, τις διαφορές τους και πως ένας βασικός και θεμελιώδης φυσικός μηχανισμός μπορεί να δώσει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα σε τι περιβάλλον βρεθεί.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/197296984441829/

Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
https://g.co/maps/ntkdq

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, πως μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου από το site μας www.orionas.gr αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων:
Instagram: https://www.instagram.com/orionasgr/
Facebook: https://www.facebook.com/orionasgr
Twitter: https://twitter.com/orionasgr
Youtube: https://www.youtube.com/user/orionasgr

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»
https://www.orionas.gr