Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» προσκαλεί το κοινό σε εισαγωγικά μαθήματα αστρονομίας που απευθύνονται στους νέους στο χώρο της αστρονομίας. Φέτος, τα μαθήματα θα είναι δύο και θα περιλαμβάνουν εισαγωγή στην αστρονομία και την αστροφυσική και εισαγωγή στην αστρονομική παρατήρηση. Θα γίνουν τις Τετάρτες 11 και 25 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης 21:00.

Την Τετάρτη 25/10 θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εισαγωγικό μάθημα αστρονομίας.

Θέλετε να μάθετε ποιο είναι αυτό το φωτεινό αστέρι που φαίνεται κοντά στον ορίζοντα; Πώς λέγεται αυτός ο αστερισμός με το παράξενο σχήμα; Γιατί δε βλέπουμε όλες τις εποχές τα ίδια αντικείμενα στον ουρανό; Τι είναι τα διπλά και τι τα μεταβλητά άστρα; Εν τέλει πώς μπορείς να παρατηρήσεις κι εσύ τα ουράνια αντικείμενα και τι ακριβώς θα χρειαστείς; Δεν είναι δύσκολο, δεν είναι ακριβό, και είναι συναρπαστικό. Έλα να μπεις κι εσύ δεν κόσμο της αστρονομίας αυτή την Τετάρτη στις 21:00.
Ομιλητής: Θεόφιλος Στεργίου, Ψυχίατρος, Αντιπρόεδρος Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»

Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq
Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.