Την Τετάρτη 12/5/2010 στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του “Ωρίωνα”. Ακολουθούν λεπτομέρειες που αφορούν τη γενική συνέλευση:

Στη γενική συνέλευση, σύμφωνα με το καταστατικό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη που είναι οικονομικώς εντάξει κατά το έτος 2009, τα περισσότερα μέλη έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους λόγω εκλογών του Δεκέμβρη. Η ταμίας του συλλόγου θα έχει μαζί της τη λίστα μελών που έχουν εξοφλήσει τις συνδρομές τους. Όποιος βέβαια θα ήθελε να πληρώσει τη συνδρομή του μπορεί να πληρώσει άμεσα και να συμμετάσχει.

Στη γενική συνέλευση θα τηρηθεί χρονοδιάγραμμα για να διεξαχθεί η συζήτηση πιο ομαλά. Αρχικά θα γίνουν δύο παρουσιάσεις σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου κατά το εξάμηνο που διανύσαμε και οικονομική ανάλυση εσόδων και εξόδων -διάρκειας το πολύ 10′ η κάθε μια. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής επί της οικονομικής κατάστασης μετά τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης που πραγματοποιήθηκε. Έπειτα θα τοποθετηθεί κάθε μέλος του ΔΣ, με σειρά βαθμού -το πολύ 2′. Τέλος, θα γίνουν τοποθετήσεις μελών  περίπου 5′ ο καθένας.

*Παρακαλείστε, όσο αυτό είναι εφικτό, να έχετε προετοιμάσει την τοποθέτησή σας ώστε να διεξαχθεί πιο ομαλά η συζήτηση και να μην κωλυσιεργούμε.

Χώρος της εκδήλωσης είναι το εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών, όπισθεν της πρυτανείας.

Ακολουθεί συνοπτικά το  υπόλοιπο πρόγραμμα Μαΐου :

Σάββατο 15/05/2010 Θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση για αστροπαρατήρηση στην περιοχή της Χαλανδρίτσας. Ώρα συνάντησης, 19:30. Τόπος συνάντησης, μπροστά από το κτίριο Β’, το κτίριο που βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας. Θα λάβετε και νέο e-mail με περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και για υπενθύμιση.

Δευτέρα 17/05/2010 Εορταστικές εκδηλώσεις στο Μουσείο “Επιστημών και Τεχνολογίας”, χώρος Μουσείου στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο “Ωρίωνας” θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Μουσείου και θα προσφέρει ενημέρωση στο κοινό σχετικά με την αστρονομία, καθώς επίσης, θα πραγματοποιήσει και παρατηρήσεις του ήλιου και του νυχτερινού ουρανού. Σας περιμένουμε και εσάς μαζί μας.

Τετάρτη 19/05/2010 Ομιλία με θέμα: “Εξερευνώντας τον Κόσμο”

Ομιλητής: Βασίλειος Γερογιάννης, Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παρασκευή 28/05/2010 Αστροπάρτυ στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών. Το καθιερωμένο αστροπάρτυ θα σημάνει τη λήξη μιας περιόδου αστρονομικών ομιλιών, εκδηλώσεων και παρατηρήσεων.  Ωστόσο αστροεξορμήσεις κατά καιρούς θα προγραμματίζονται. Μέσα στο καλοκαίρι είναι προγραμματισμένη ήδη μια αστροεξόρμηση, αυτή στον Πάρνωνα 9-11 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.astroexormisi2010.gr . Ελπίζουμε το πρόγραμμα του “Ωρίωνα” να είναι πλούσιο σε παρατηρήσεις και μέσα στους θερινούς μήνες.