Αγαπητοί φίλοι και αγαπητά μέλη του Ωρίωνα,

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τις γυναίκες και τα κορίτσια στην επιστήμη που εορτάζεται από τον ΟΗΕ στις 11 Φεβρουαρίου, ο Ωρίων αφιερώνει τις εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου στις γυναίκες επιστήμονες. Στη δεύτερη εκδήλωση του θεματικού μήνα, την Τετάρτη 27/2 στις 21:00, η Στέλλα Μπουλά, υποψ. Δρ Αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα δώσει ομιλία με τίτλο «Οι κοσμικοί αγγελιοφόροι του Σύμπαντος».

Περίληψη ομιλίας
Τι είναι άραγε οι κοσμικοί επιταχυντές; Ποιες αστροφυσικές πηγές και φαινόμενα συνδέονται μαζί τους; Μπορεί η ταχύτητα σωματιδίων να πλησιάσει την ταχύτητα του φωτός; Πώς ανιχνεύεται αυτή η συμπεριφορά; Ερωτήσεις που θα κληθούμε να απαντήσουμε, έτσι ώστε να γνωρίσουμε τους κοσμικούς αγγελιοφόρους του Σύμπαντος.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/353426671910905/

Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
https://g.co/maps/ntkdq

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, πως μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου από το site μας www.orionas.gr αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων:
Instagram: https://www.instagram.com/orionasgr/
Facebook: https://www.facebook.com/orionasgr
Twitter: https://twitter.com/orionasgr
Youtube: https://www.youtube.com/user/orionasgr

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»
https://www.orionas.gr