Αγαπητοί φίλοι και αγαπητά μέλη του Ωρίωνα,

Αυτή την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, στις 21:00 θα διεξαχθεί η τελευταία εκδήλωση του Ωρίωνα για το 2017. Η ομιλία της βραδιάς θα έχει τίτλο «Η χαμένη διάλεξη του Feynman: η κίνηση των πλανητών γύρω από τον ήλιο» και ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Ραζής, Αεροναυπηγός Μηχανικός και υποψήφιος διδάκτορας στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Περίληψη ομιλίας
Ακολουθώντας τα χνάρια του Νεύτωνα από τα principia, χρησιμοποιώντας δηλαδή το 2ο νόμο του Kepler, συμπεραίνουμε ότι η βαρύτητα είναι κεντρική δύναμη ενώ χρησιμοποιώντας τον 3ο νόμο συμπεραίνουμε ότι υπακούει στο νόμο του αντίστροφου τετραγώνου. Με αυτά τα δύο εφόδια, ακολουθώντας πλέον το δρόμο του Feynman, και με τη χρήση αποκλειστικά ευκλείδειας γεωμετρίας (χωρίς τη χρήση διαφορικού λογισμού!!) αποδεικνύουμε το μεγαλειώδη 1ο νόμο του Kepler για τις ελλειπτικές τροχιές των πλανητών.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/532899923711720/

Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq
Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.
Σας ενημερώνουμε, τέλος, πως μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου από το site μας www.orionas.gr αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων:

Facebook: http://www.facebook.com/orionasgr
Twitter: http://twitter.com/orionasgr
Youtube: http://www.youtube.com/user/orionasgr
Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»
http://www.orionas.gr