Αγαπητοί φίλοι και αγαπητά μέλη του Ωρίωνα,

Με αφορμή την πρώτη φωτογραφία μελανής οπής που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, σας προσκαλούμε σε ομιλία για τις «Μελανές Οπές» την Τετάρτη 15/5 στις 21:00. Ομιλητής: Χάρης Αναστόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Φυσικής στη Θεωρητική Φυσική.

Περίληψη ομιλίας
Στην ομιλία αυτή παρουσιάζεται η ιστορία των μελανών οπών: πώς εμφανίζονται αρχικά σαν μία περίεργη λύση των εξισώσεων της Γενικής Σχετικότητας, πώς καταδείχτηκε η φυσική της σημασία και γιατί πιστεύεται ότι αστροφυσικά αντικείμενα που έχουν ανιχνευθεί αποτελούν μελανές οπές. Εξηγούμε τη σημασία των μελανών οπών για τα θεμέλια της σύγχρονης φυσικής, αναλύοντας το αποτέλεσμα του Χώκιν για τις μελανές οπές και το λεγόμενο παράδοξο της πληροφορίας.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2284370541623243/

Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
https://g.co/maps/ntkdq

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, πως μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου από το site μας www.orionas.gr αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων:
Instagram: https://www.instagram.com/orionasgr/
Facebook: https://www.facebook.com/orionasgr
Twitter: https://twitter.com/orionasgr
Youtube: https://www.youtube.com/user/orionasgr

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»
https://www.orionas.gr